Tornkran

Vi har ett stort utbud av tornkranar och chansen är stor att du hittar det du behöver hos oss. Kranar från ledande varumärken som är underhållna, servade och säkra. Vi hyr ut alla våra tornkranar i samarbete med Binsell.

Liebherr 150 EC-B Litronic

Liebherr 150 EC-B Litronic

En flattoptornkran i det mindre segmentet med god kapacitet. Dessa är fördelaktiga när flera kranar behövs på samma byggarbetsplats. 

Liebherr 172 EC-B Litronic

Liebherr 172 EC-B Litronic

En flattop i mitttsegmentet, perfekt för mindre prefab. Något sämre kapacitet jämfört med traditionella kranar med topp i motsvarande storlek

Liebherr 250 EC-B litronic

Liebherr 250 EC-B litronic

Tornkran med flattop. Modellen har god kapacitet och fungerar utmärkt vid mindre prefab. Fördelaktig modell höjdmässigt om du behöver flera kranar på samma plats. 

Liebherr 280EC-B Litronic

Liebherr 280EC-B Litronic

Tornkran som är idealisk för medelstora & stora projekt, som industri och anläggning. Ett mycket bra val när du behöver hög lyftkapacitet. 

Liebherr 280EC-H Litronic

Liebherr 280EC-H Litronic

En tornkran i mittsegmentet med god kapacitet. Perfekt för mindre prefab. Hög lyftkapacitet på kranar med en silhuett som är lätt att känna igen.

Comansa 21LC335

Comansa 21LC335

En flattop tornkran i mellanklassen. Kranmodeller har god kapacitet över hela registret och klarar av ett stort antal arbeten med sin flexibilitet och lyftkraft.

Liebherr 340 EC-B Litronic

Liebherr 340 EC-B Litronic

En flattopkran med mycket bra egenskaper, både för montering och transport. Designen utan tornhuvud gör att flera kranar kan arbeta på mindre utrymmen. 

Liebherr 550 EC-H 20 Litronic

Liebherr 550 EC-H 20 Litronic

Med en lyftkapacitet på 20 ton och armlängd på 81,5 meter är denna tornkran optimal för medelstora och stora byggprojekt, exempelvis inom industri.

Liebherr 630 EC-H 40 Litronic

Liebherr 630 EC-H 40 Litronic

En stationär tornkran med en maximal lyftkapacitet på 40 ton och en kran på 79 meter. En stark användbar kran som fungerar i ett flertal olika sammanhang. 

Comansa 21 LC 750

Comansa 21 LC 750

Detta är en modell som är designad för stora industri och byggprojekt. Kranen har blivit en populär produkt tack vare sin enkla montering, effektivitet och anpassningsbarhet.

Liebherr 1000 Ec-h

Liebherr 1000 Ec-h

Detta är en modell av tornkran med riktigt hög lyftkapacitet och är perfekt för riktigt stora projekt. Kranens lyftkapacitet ligger på max 40 ton och den har en armlängd på 81,4 meter. 

Tornkranar – mer information

En tornkran är en modern form av självbalanserad kran. Eftersom den är fixerad vid marken ger en tornkran en mycket bra kombination av lastförmåga och lyfthöjd. Tornkranar passar utmärkt vid konstruktion av högre byggnader.

Tornkranar kallas i vardagligt tal byggkranar och är en vanlig syn i svenska städer. Våra mest majestätiska lyftkranar är uppbyggda i moduler, något som ökar säkerheten och underlättar vid montering och demontering. En tornkran är en flexibel och stark kran som kan lyfta närmare 20 ton på 50 meters radie. 

Många starka modeller i vårt utbud

Bland våra uthyrningsbara kranar hittar du garanterat en modell som passar just ditt byggprojekt. Vi samarbetar med Binsell när det handlar om tornkranar och du kan givetvis även hyra en kompetent och erfarenhet kranförare.

Våra tornkranar kommer från Liebherr och Comansa, vilket innebär kranar med hög prestanda som alltid kommer i toppskick. Att våra erfarna och säkerhetsmedvetna kranförare hjälper er att styra kranen är en garanti för trygghet och smidighet i ditt byggprojekt. 

Hyra tornkran – värt att veta innan du hyr

  • Tänk på vilken storlek på kranen du behöver för jobbet. Olika kranar har olika viktkapacitet och räckvidd, och det är viktigt att välja en kran som kan lyfta och flytta allt material som behövs.
  • Se till att du väljer en kran som är väl lämpad för den typ av terräng där den ska användas. 
  • Titta på hyrespaket som kan inkludera ytterligare tjänster som uppställning och nedmontering, utbildning av operatören eller transport. Detta kan spara tid och pengar i stället för att själv behöva anlita extra personal eller utrustning.
  • Tänk på eventuella specialkrav för ditt projekt. Om ditt projekt kräver en erfaren förare eller en kran med specialfunktioner, se till att uthyrningsföretaget kan erbjuda det du behöver.
  • Kontrollera säkerhetsreferenser och certifieringar för företaget och eventuella underleverantörer som de använder. Se till att deras utrustning är uppdaterad och uppfyller alla tillämpliga bestämmelser.
  • Begär referenser från tidigare kunder för att få en bättre uppfattning om kvaliteten på de tjänster som företaget tillhandahåller. Detta kan bidra till att säkerställa att du får pålitliga, professionella tjänster till konkurrenskraftiga priser.
  • Vänd till oss på PM Kran & Bygg AB – vi har ett brett utbud tornkranar med styrka, flexibilitet och säkerhet. Hos oss hittar du den tornkran du behöver. 
Starka och flexibla mobilkranar i alla storlekar
Kontakta oss